Deze lamp uit een 3D printer vouwt zichzelf op

Een onderzoeksteam van MIT, Harvard en van de University of Pennsylvania hebben een lamp gecreëerd die zichzelf in elkaar zet.

Het is best gek om naar te kijken. In onderstaande video zien we de lamp dan ook plat liggen waarna hij zichzelf begint op te vouwen. Uiteindelijk zien we een lamp die door middel van een aan- en uit knop bediend kan worden.

Bijna alle onderdelen van de lamp zijn met een 3D printer gemaakt. Zo komen zelfs de polymeren met vorm geheugen uit een 3D printer. Zodra deze polymeren worden opgewarmd springen ze in de juiste vorm om de lamp te maken. Doordat alle delen tegen elkaar komen te liggen nadat hij is opgebouwd vormt er zich een gesloten circuit.

Het is daarna dan ook mogelijk om met een knop de lamp te bedienen. Volgens de makers is dit pas het begin. Het idee is juist om steeds gecompliceerdere machines of zoals ze zelf zeggen robots te maken die zichzelf in elkaar kunnen zetten.

[gv data=”xpHr87Crn3Y”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën