Deze nieuwe smartwatches zien we binnenkort

Bijgewerkt op:

Er komt een nieuwe generatie Android Wear-horloges, maar wat kunnen we daar van verwachten? Tijdens IFA 2015 zullen een aantal grote spelers hun nieuwste watches tonen.

Vooralsnog heeft Apple het voor het zeggen op de smartwatch-markt, maar de concurrentie komt er aan. De Gear S2 nadert zijn lancering en een reeks andere fabrikanten werkt aan een eigen watch. Welke smartwatches we volgende week gaan zien is nog niet geheel duidelijk, maar een aantal voorspellingen durven we wel te doen.

Zo zal de opvolger van de Moto 360 vrijwel zeker zijn opwachting maken. Het is de eerste ronde smartwatch van een grote fabrikant en aangezien hij al in het openbaar is verschenen zal de onthulling aanstaande zijn. LG is ook met een nieuw horloge bezig, dat vergelijkbaar zou zijn met de LG Watch Urbane. Die draait op WebOS, maar de nieuwste LG zou het op Android Wear gaan doen. Onlangs presenteerde Asus zijn ZenWatch 2, terwijl Huawei zijn afgelopen maart gepresenteerde Huawei Watch nog op de markt moet brengen.

En dan zijn er nog de watches van de klassieke horloge- en modemerken, waarvan we de eersten later dit jaar kunnen verwachten. Zoals de Tag Heuer Carrera, of het horloge waar Breitling mee bezig is. Fossil werkt samen met Intel aan een smartwatch met rond design, dat lijkt op een kruising tussen de watch urbane en Moto 360.

Android Wear krijgt binnenkort een software-update, die interactieve wijzerplaten mogelijk moet maken. De kleine apps en widgets op de wijzerplaat moeten bepaalde afzonderlijke apps overbodig maken.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën