Deze nieuwe Sony ‘Walkman’ wil jij hebben

Bijgewerkt op:

De ouderwetse Walkman is weer helemaal terug – of eigenlijk niet, want nu is het een gewone mp3-speler met dezelfde naam. Of nou ja, een gewone…

Vorig jaar haalde Sony het Walkman-merk al uit de mottenballen toen het de ZX2 toonde, een mp3-speler bedoeld voor audiofielen met bijpassend prijskaartje. Dit jaar is de Walkman op CES weer een product geworden dat ook voor de gewone sterveling betaalbaar is. De A26 komt in zes blitse kleuren en is voorzien van fysieke knoppen in plaats van een touchscreen. Sony heeft volledig ingezet op een apparaat waarop je makkelijk muziek kunt luisteren: wel handige features als Bluetooth (voor je draadloze buds) en NFC (voor koppeling met je installatie thuis) én ondersteuning voor alle belangrijke audioformaten ( naast mp3 ook Flac en Wav bijv.), maar geen gedoe met Android-apps of andere extra mogelijkheden. Waarschijnlijk een verstandige beslissing.

Je wil natuurlijk ook weten hoeveel muziek er dan op past. Met 32 GB kun je wel een tijdje vooruit en als dat niet genoeg is maak je er gewoon tot 128 GB van met een microSD-kaart. Je batterij is goed voor 30 uur hoge kwaliteit afspelen en afspelen van 50 uur standaard-mp3s.

Wat hij gaat kosten is nog onbekend, maar je kunt rekenen op een prijskaartje van een euro of 300.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën