Deze router kan je gadgets draadloos(!) van stroom voorzien

Bijgewerkt op:

Geen gepriegel meer met micro-USB-stekkers. Bring it!

Op de Consumer Electronics Show heeft het Amerikaanse Energous een router getoond die een scala aan gadgets kan opladen. Deze Power Router, onderdeel van het WattUp-systeem, kan via een Bluetooth-verbinding apparaten tot zes meter in zijn omgeving herkennen. Vervolgens kunnen deze door middel van RF-straling via dezelfde golflengte van stroom worden voorzien. In de apparaten moet wel een kleine chip zitten die de RF-signalen kan opvangen en deze omzet naar gelijkstroom (DC).

Voorlopig zijn er nog geen gadgets die zo’n chip aan boord hebben, maar ze kunnen ook in accessoires als telefoonhoesjes worden verwerkt. Energous heeft aan Engadget verklapt dat ze al wel een deal met onder andere techgrootmach Foxconn en het Koreaanse SK Telesys hebben gesloten. Een goed voorteken, want grote partijen gaan er mee aan de slag, al zegt dit nog weinig over wanneer gadgets met draadloze oplaadmogelijkheden via RF op de markt komen.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën