Deze technerd heeft meer volgers dan Kanye

YouTubesensatie Marques Brownlee heeft al meer volgers dan Marvel, Disney Animation en Kanye West, maar waarom precies?

Met 1,8 miljoen subscribers doet Marques Brownlee het behoorlijk goed op YouTube, zeker als je nagaat dat het hier om een 20-jarige student uit New Jersey gaat. Zijn review- en testvideo’s kregen een flinke lift toen hij deze zomer een saffierglazen plaatje van de iPhone 6 in handen kreeg. Dit leverde een video op die inmiddels 8 miljoen views heeft, waarin hij met een mes en sleutelbos tekeer gaat op het glazen plaatje.

Eerlijk en normaal
Zes jaar geleden begon Brownlee al met het maken van video’s, al zijn de video’s op zijn kanaal onlangs een stuk professioneler en van hogere kwaliteit geworden. Met 1,8 miljoen abonnees genereert zijn YouTubekanaal inmiddels genoeg geld om het “de moeite waard” te maken. Veel mensen prijzen hem om de menselijke, normale manier waarop hij zijn video’s presenteert. Geen geschreeuw of flauwe grappen om zijn ego te strelen, gewoon een inhoudelijk filmpje waarin je precies te weten komt wat de titel je doet vermoeden.

Wat Brownlee gaat doen als hij afgestudeerd is, weet hij nog niet. Wel gaat hij in de nabije toekomst meer recensies maken van meer techproducten. “Als er een aan-knop op zit, is het interessant”, aldus Brownlee op Wired. Via deze link kun je zelf een kijkje nemen op het kanaal van deze jonge techhead/YouTubesensatie.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën