Directeur Nintendo UK: “Wij blijven risico’s nemen”

De Wii-U is verre van een doorslaand succes geworden. Maar dat weerhoudt Nintendo er niet van risico’s te nemen. Dat zegt James Honeywell, directeur van het gamebedrijf in het Verenigd Koninkrijk, tegen BBC’s Heartbeat.

De Wii is een van de succesvolste consoles aller tijden: wereldwijd werden er meer dan 100 miljoen exemplaren van verkocht. De Wii U legt het echter af tegen de andere gamesystemen van zijn generatie. Mario, Yoshi, Zelda en de andere bekende figuren hebben niet de aantrekkingskracht van games als Grand Theft Auto en Call of Duty. De meeste Wii U-games worden door Nintendo zelf gemaakt: veel third-party-ontwikkelaars hebben besloten niet voor de console te produceren. Call of Duty Black Ops 3, Assassin’s Creed Syndicate of Fallout 4 zal je er dus niet op kunnen spelen.

Met het design van de Wii-U (met de grote controllers met extra beeldscherm) heeft Nintendo een risico genomen, aldus Honeywell. ‘En dat zullen we in de toekomst ook blijven doen. Nintendo is een constant innoverend bedrijf. We zullen altijd nieuwe dingen blijven uitproberen’.

Je kunt je echter afvragen of Nintendo niet wat minder zou moeten innoveren qua ‘gimmicks’ en wat meer qua ‘games’. Je hoeft maar naar bovenstaand plaatje te kijken om te zien dat sommige dingen bij Nintendo nooit veranderen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën