Disney’s streamingdienst in Nederland: dit gaat het kosten

En wanneer is het beschikbaar? Je leest het hier.

We wisten dat Disney aan een eigen streamingdienst werkte en we wisten ook dat de dienst dit jaar gelanceerd ging worden. Nu heeft Disney alle informatie over zijn dienst uit de doeken gedaan. Netflix gaat er een serieuze concurrent bij krijgen, want Disney+, zoals de dienst heet, komt binnenkort ook naar Nederland!

Disney+ zal gelanceerd worden op 12 november. De dienst is beschikbaar op een smart TV, maar ook op je smartphone, laptop, tablet en gameconsole. Disney komt met allerlei apps voor dit soort platformen. Er is onder meer ondersteuning voor iOS, Android, Apple Tv, Android TV, Google Chromecast, Xbox One, PlayStation 4 en Roku. Er is eigenlijk geen manier te bedenken waarop je Disney+ niet kunt zien.

De dienst zal naast de Verenigde Staten en Canada ook gewoon vanaf 12 november in Nederland verkrijgbaar zijn. Een abonnement op Disney+ kost 6,99 per maand. Het is tevens mogelijk een jaarabonnement af te sluiten. Dat kost 69,99 euro. We zitten wat Disney betreft als Nederland zijnde in een belangrijke markt. Lang niet ieder land krijgt direct toegang tot Disney+. Het bedrijf wil de komende twee jaar gebruiken om Disney+ wereldwijd te lanceren.

Met deze prijzen is Disney+ goedkoper dan Netflix. Dit maakt het een interessant alternatief voor gezinnen met (kleine) kinderen. Het is afwachten hoe succesvol Disney gaat zijn hier in Nederland.

Lees ook: Netflix deelt opmerkelijke video op YouTube

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën