Zo snel zijn de drie grootste 4G-netwerken

Onafhankelijk onderzoeksbureau DIKW vergeleek testresultaten van 84.000 klanten op de netwerken van KPN, T-Mobile en Vodafone.

In het eerste kwartaal was T-Mobile gemiddeld de snelste operator van Nederland. Gemeten werden download- upload- en pingsnelheid. Volgens het onderzoek download je bij T-Mobile 79% sneller dan bij KPN en 43% sneller dan bij Vodafone. Uploaden zou zelfs 108% sneller gaan dan bij KPN en 30% sneller ten opzichte van Vodafone. De pingsnelheden: 40ms bij T-Mobile, 48ms bij Vodafone, 46ms bij KPN. De verschillen zijn in 18 van de 20 grote steden significant. Alleen in Rotterdam en Maastricht was het verschil verwaarloosbaar.

De directeur Technology van T-Mobile Nederland zegt dat het bedrijf veel heeft geïnvesteerd in kwaliteit en capaciteit van zijn netwerk. T-Mobile verwacht de komende jaren ‘exponentiële datagroei’. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg het datagebruik met 53% ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014. Dagelijks maken 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk.

Wel is het zo dat de netwerken van KPN en Vodafone landelijke dekking hebben. Bij T-Mobile is dat pas vanaf oktober 2015 het geval.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën