Dit Android-spel steelt al je WhatsApp-gesprekken

Of u dus even onmiddellijk wilt ophouden met het spelen van Balloon Pop 2.

Het verder niet echt noemenswaardige Android-spelletje Balloon Pop 2 is door Google uit de Play Store geschopt. De reden: na installatie verkreeg de applicatie toegang om opgeslagen WhatsApp-gesprekken te uploaden naar de site WhatsAppCopy. Deze website biedt zogenaamd een ‘service’ aan door mensen hun chatlogs op te laten staan, en maken actief reclame voor de app Balloon Pop 2.

Ondertussen worden de WhatsApp-gesprekken gewoon verkocht terwijl de gebruiker niets door heeft. Tweakers testte de app en zag dat het meteen begon met het verzamelen van info, dat vervolgens over het internet werd verstuurd, waarschijnlijk naar WhatsAppCopy.

Tip: check gewoon altijd welke toestemming je apps precies geeft voordat je ze installeert. En voor WhatsApp heeft beveiligingsexpert Graham Cluley ook nog een boodschap: het zou beter zijn als gesprekken voortaan versleuteld worden bewaard op het toestel van de gebruiker, aangezien apps er makkelijk bij kunnen zonder dat de gebruiker het doorheeft, ook al hebben ze de app onbewust geautoriseerd om dat te doen.

Afbeelding: Balloon Pop 2 is een dataslurper

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën