Dit astronomische bedrag verdiende Samsung in 2017

Januari 2018 is alweer bijna voorbij, maar er was dan ook heel wat geld te tellen.

De kwartaalcijfers van Samsung zijn binnen, dus we kunnen het financiële plaatje van 2017 compleet maken. Q4 brak opnieuw alle records met een omzet van 61,6 miljard dollar en een winst van 14,1 miljard dollar. Heel aardige cijfers, want vorig jaar lag de winst nog liefst 64 procent lager.

Als we kijken naar het hele jaar, dan draaide Samsung een omzet van 222 miljard dollar. Daar gaat natuurlijk een hele berg aan kosten af, maar zelfs dan blijft er een recordwinst over. Samsung verdiende over heel 2017 namelijk dik 50 miljard dollar en maakte in elk kwartaal winst. Dat lukte voor het laatst in 2013.

Samsung verdient vooral dankzij de handel in onderdelen, zoals geheugenchips. Die bedrijfstak zal vermoedelijk alleen maar verder groeien, dus ook in 2018 hoeven de Zuid-Koreanen vermoedelijk niet op een houtje te bijten.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën