Dit dansende verkeerslicht voorkomt door rood lopen [video]

Dit nieuwe stoplicht laat mensen op een wel heel creatieve manier wachten op groen.

Smart, het bedrijf dat eerder ook de eerste smart car ontwikkelde, denkt dat dit dansende verkeerslicht voor genoeg afleiding en vermaak zorgt om mensen te laten wachten totdat het poppetje groen wordt. Door bewegingen in real time over te zetten naar het pixelfiguurtje, moet wachten een plezier worden.

Het werkt
Volgens Smart lijkt deze aanpak te werken: meer dan 81 procent stopte voor het rode licht. Onderstaande video (opgenomen in Lissabon) laat het effect van The Dancing Traffic Light in actie zien. Als het verkeer er veiliger van wordt is het goed, maar wij vragen ons af hoeveel mensen hier nog lachend naar staan te wijzen als het keihard regent.

[gv data=”SB_0vRnkeOk”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën