Dit hack-apparaatje van 30 dollar opent ook jouw auto

Zodat criminelen de boel zonder al te veel moeite leeg kunnen roven.

De jaarlijkse hackers-conferentie DefCon is weer in volle gang. Doorgaans komen daar de nodige zaken aan het licht die bedrijven liever niet openbaar zien worden. Deze keer zijn de autobedrijven aan de beurt, want hacker Samy Kamkar heeft laten zien hoe je met een klein apparaatje van 32 dollar draadloos een auto kunt ‘openbreken’, zo meldt Wired.

Het apparaatje werkt betrekkelijk eenvoudig en onderschept het signaal van jouw sleutel, zodra je probeert je auto open te maken. Dit lukt je in eerste instantie niet, omdat het apparaatje het signaal onderschept. Na twee of drie pogingen gaan de deuren echter alsnog open en kun je wegrijden zoals je gewend bent. Vervolgens is het voor kwaadwillenden echter een fluitje van een cent om je auto open te maken, want in principe beschikken zij over een eigen sleutel.

Autofabrikanten dachten dergelijke apparaatjes onklaar te hebben gemaakt door gebruik te maken van wisselende toegangscodes, maar ook daar heeft Kamkar iets op gevonden. In eerste instantie zorgen de zenders er namelijk voor dat het signaal niet bij de auto terecht komt, maar wel wordt opgevangen door het apparaatje. Dat gebeurt ook de tweede keer, met één groot verschil: het apparaatje gebruikt de eerder opgevangen code om de deur te openen én onthoudt de tweede, zodat die later gebruikt kan worden om geruisloos achter het stuur te kruipen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën