Dit is de dunste 1TB harddisk

1TB aan extern geheugen in een 7mm dunne behuizing gepropt. Niet slecht!

Vond je de 5mm dunne 500GB harddisk van Western Digital al indrukwekkend, dan doet deze harde schijf je helemaal wegblazen. Dit nieuwe model, opnieuw van Western Digital, weet namelijk het dubbele geheugen in 2,5mm meer te stoppen.

Zoveel capaciteit in zo’n klein omhulsel vraagt echter wel om extra versteviging. Aan beide uiteinden heeft de disk dan ook twee assen die trillingen doen verminderen. De elektromagnetische- en piëzo-actuatoren zorgen ervoor dat de harddisk verplaatst kan worden zonder inhoudelijke beschadiging op te lopen.

De compacte disk is voor OEM’s, maar ook voor consumenten te koop voor 139 dollar. Daarbij krijg je tevens twee jaar garantie.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën