Dit is de hoogste LEGO-creatie ooit

In de Hongaarse hoofdstad Boedapest is het hoogste Lego-bouwwerk ooit gemaakt. De toren is 34.76 meter hoog en bestaat uit ongeveer een half miljoen steentjes.

Een team van Lego ging in Boedapest aan de slag, met als doel het oude Guinness World Record van de hoogste lego-creatie te verbreken. Ze werden hierbij geholpen door Hongaarse kinderen. Het vorige record stond op naam van een aantal Amerikaanse studenten. Zij bouwden in augustus vorig jaar een toren van 34.43 meter.

Vier dagen lang werd er hard gewerkt aan de toren, die uiteindelijk lang genoeg bleek om het oude record te verbreken. De Hongaren leverden een knap staaltje bouwwerk af, want de toren staat geheel op zichzelf en heeft dus geen hulpmiddelen nodig om overeind te blijven. Het geheel werd afgemaakt met de plaatsing van een Rubiks kubus op de top van de toren, om maker Erno Rubik een eer te bewijzen.

In 2012 werd het record van hoogste lego-toren zo’n drie keer verbroken, dus het zal niet lang duren tot een ander team de uitdaging aangaat.

[gv data=”qiIe-xS5hQQ”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën