Dit is de meest gespeelde racegame op de PlayStation 4

Geen Gran Turismo Sport en ook geen Project Cars.

Wat speel jij vaak als het aankomt op racegames op de PlayStation 4? Er is een kans dat Driveclub naar voren komt, of dat je de game in elk geval hebt geprobeerd. Driveclub is namelijk de meest gespeelde racegame op de PS4 met 10,5 miljoen spelers. Dat blijkt uit cijfers van Gamstat.

Op de tweede plaats volgt Need for Speed met 9,46 miljoen spelers en als derde Gran Turismo Sport met 6,6 miljoen spelers. Driveclub is zeker niet de allerbeste racegame die je kunt spelen op de PS4. Toch valt er een verklaring voor te vinden. Het spel werd in 2013 samen met de PlayStation 4 aangekondigd. Het was hét paradepaardje van de PS4 en voor een lange tijd de enige racegame op de destijds nieuwe console. Daarnaast kende het racespel veel uitbreidingen met onder meer de mogelijkheid om te racen met motorfietsen.

De kans is klein dat er een Driveclub 2 gaat komen. Het spel werd ontwikkeld door Evolution Studios. De gamestudio werd in 2016 gesloten door Sony. Dat Need for Speed op nummer twee staat laat zien dat arcade racers nog altijd populairder zijn dan serieuzere racegames zoals Gran Turismo en Project Cars.

[gv data=”ny3JYGXCmFg”][/gv]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën