Dit is de nieuwe vliegende auto van Terrafugia [video]

De TF-X heeft een make-over gekregen. Vliegende auto’s komen nu echt heel dichtbij.

De vliegende auto van Terrafugia werd aangekondigd in 2013, maar zal voorlopig nog wel even in de ontwikkelfase blijven; het bedrijf mikt zelf op ‘een paar jaar’. Het goede nieuws is dat de TF-X nu wel het flitsende uiterlijk heeft dat bij het concept ‘vliegende auto’ hoort:

Een stuk beter dan het wat bonkige, retro-achtige origineel:

Wellicht klinken vliegende auto’s als toekomstmuziek -maar de Terrafugia transition heeft met succes 20 minuten gevlogen.

Het nieuwe ontwerp heeft met succes windtunneltests afgelegd met een model met een schaal van 1/10, zo meldt het bedrijf. De nieuwe vliegende auto zal een hybride elektrisch voertuig zijn, dat plaats biedt aan passagiers en in een normale garage past. Hij zal geschikt zijn voor de openbare weg. Verder zou hij volgens Terrafugia verticaal kunnen opstijgen en landen.

Het bedrijf verwacht zijn TF-X over een paar jaar af te hebben.

[gv data=”wHJTZ7k0BXU”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën