Dit is de slimme autosleutel van de BMW i8

Inclusief touchscreen.

Er is ooit al een foto opgedoken van een i8-sleutel met display, maar deze zogenaamde smart key werd tot nu toe nooit door BMW erkend, laat staan als optie geleverd. Op de CES in Las Vegas doorbreken de Duitsers nu eindelijk het stilzwijgen en krijgen we meer over deze gadget voor BMW’s vlaggenschip te horen.

In feite is het een zakcomputertje waarmee je dezelfde functies en data kan checken als met de BMW i Remote app. De sleutel is voorzien van een 2,2-inch display, waarop het brandstofniveau en de acculading wordt weergegeven. Door over het scherm te swipen worden submenu’s geopend, waarin je bijvoorbeeld kunt zien of de deuren zijn vergrendeld of wanneer de auto een beurt nodig heeft.

BMW snapt dat niemand zin heeft om steeds zijn autosleutel op te laden, en lost dit op met een opbergvakje in de middenconsole waar een inductielader de accu (capaciteit onbekend) van stroom voorziet. De optie om hem thuis op te laden is er ook, want er zit een micro-USB poort in. BMW claim dat de sleutel zo’n drie maanden op één acculading kan teren.

We weten helaas nog niet wat de i8-sleutel met touchscreen gaat kosten.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën