Dit is (g)een stylus voor de komende de iPhone Pro

Apple breekt duidelijk met de lijn van Steve Jobs.

Toen vorige week bekend werd dat Apple in plaats van Apple XI voor de naam ‘Apple Pro’ zou kiezen bij de lancering vroegen veel liefhebbers zich af wat er dan zo ‘Pro’ zou moeten zijn aan de nieuwe iPhone. Eerdere lekken leken namelijk te duiden op een redelijk standaard upgrade en echter vernieuwingen zouden pas in 2020 komen.

Nu lijkt het erop dat Apple ons vakkundig om de tuin heeft geleid. Met het launch event van aankomende (10?) september in aantocht zijn namelijk de eerste hoesjes bij de toeleveranciers van de band gerold. Wat we daar zien hadden we nooit verwacht.

Inderdaad, in het hoesje is een uitsparing voor een stylus verwerkt. Nu is het gebruik van de stylus niet helemaal onbekend voor Apple, want je ziet hem ook op de iPad terug. Nu de S Pen erg populair is bij de Samsung Galaxy Note 10 zou Apple op deze manier de concurrentie aan willen gaan.

De verwachting is nu dat de reguliere iPhones geen Pencil stylus krijgen, maar dat deze alleen is voorbehouden voor de meest uitgebreide iPhone Pro versie. Dit zal vast een flink prijskaartje met zich meebrengen.

Analisten hadden overigens niet verwacht dat Apple de stylus op de iPhone zou introduceren. Het is namelijk letterlijk vanaf de allereerste iPhone een punt van discussie geweest. Oprichter Steve Jobs sprak bij de de eerste presentatie in 2007 echter de volgende legendarische woorden:

“Who wants a stylus? You have to get ’em, put ’em away, you lose ’em. Yuck! Nobody wants a stylus.”

Nadat Apple eerst al met zijn lijn brak door te integreren met Windows en de laatste feitelijke creatie van Jobs afschreef breekt men nu weer met een stokpaardje van de voormalige grote leider.

Bron: t3.com (foto’s via t3.com van Mobile Fun)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën