Dit kosten de onderdelen van de 64GB iPhone 6s

We weten allemaal dat iPhones niet de goedkoopste toestellen zijn. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de onderdelen die Apple inkoopt een stuk goedkoper zijn.

Bank of America Merrill Lynch zocht uit wat het techbedrijf precies kwijt is aan verschillende onderdelen van de iPhone 6s. De radio’s, waarmee je je netwerk ontvangt, kosten 36 dollar. De nieuwe 64-bit A9 processor kost 25 dollar, verschillende sensoren (zoals de vingerafdrukscanner en NFC) kosten 22 dollar en 64GB aan opslagruimte kost 20 dollar.

Andere componenten, zoals het scherm, de camera en de batterij kosten samen zo’n 73 dollar. Onderdelen als de behuizing voegen daar nog eens 33 dollar aan toe. Al met al aardig goedkoop dus, want in totaal komt de schatting uit op 234 dollar. Toch betekent dat niet dat Apple 515 dollar winst maakt op elke 64GB iPhone 6s. Een ander deel van de kosten gaat namelijk ook naar fabrikanten en distributie.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën