Dit nieuwe audiosysteem is nu te krijgen in een Porsche

Bijgewerkt op:

Muziek luisteren wordt een genot.

Een múst bij elke luxe auto is een puik audiosysteem. Bij de meeste merken zit dat wel snor en regelmatig worden de systemen van een update voorzien. Zo komen de Panamera en Cayenne met het nieuwe High-End 3D Surround Sound System van Burmester. Dit merk is bekend van de luxe speakers in onder meer de Mercedes S- en E-klasse. Ze werken echter ook al meer dan 10 jaar samen met Porsche.

In de twee modellen van Porsche bestaat de uitrusting uit 21 individueel aangestuurde luidsprekers, inclusief een 400 watt sterke subwoofer. Dat zijn vijf speakers meer in vergelijking met het vorige systeem. Het totaal vermogen ligt op 1.455 watt. Bijna 50 procent meer dan voorheen. Porsche heeft het nieuwe audiosysteem in samenwerking met Burmester ontwikkeld.

Het audiosysteem is, zoals je mag verwachten, keurig verwerkt in het interieur. Via het infotainmentsysteem in de Panamera en Cayenne kunnen de gewenste audioinstellingen naar eigen smaak worden ingesteld. Er zijn vier luistermodi, waaronder Live. Met deze setting moet het gevoel van een liveconcert naar het interieur van de auto worden gebracht.

Vrijwel ieder Porsche-model is met een Burmester-systeem te krijgen. De Panamera en Cayenne zijn momenteel de enigen met het nieuwe 3D-systeem van het merk.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën