Dit smartphone-merk is over vijf jaar groter dan Apple

…Aldus het smartphone-merk zelf. Maar wie zei dit?

Er zit al een hint in de waaier-vorm van de afbeelding. Het goede antwoord is namelijk het immer ambitieuze Huawei, dat meent over vijf jaar op de troon te zitten van meest succesvolle smartphone-bouwer. Huawei ontvouwde zijn ambities op een conferentie in Hong Kong, zo meldt The Wall Street Journal. CEO Yu:

“We want to be the number-one smartphone maker in the world. It’s a long distance race, and we have the patience.”

Totaal belachelijk is het nu ook weer niet. Huawei gaat lekker in China, het thuisland, en wint ondanks een beperkt marktaandeel ook terrein in de V.S. en Europa.

Momenteel heeft Huawei in de VS een handicap: de mobiele providers in Amerika mogen geen gebruik maken van de netwerktechnologie van Huawei, omdat Beijing dat wel eens voor spionage-doeleinden zou kunnen inzetten. Daarom worden er geen toestellen via providers verkocht. Huawei zegt nu echter in gesprek te zijn met diverse providers om een einde aan die situatie te maken.

De toestellen van het bedrijf sluiten ook steeds meer aan op Westerse wensen. De P9 is al een echt premium-toestel, met uitstekende specs en vooral ook een goede camera, die in samenwerking met Leica werd gebouwd.

Dat zijn allemaal positieve ontwikkelingen voor de Chinezen. Maar over vijf jaar de grootste? Laten we het houden op tien.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën