Wat Tim Cook zegt over het belastingdilemma van Apple

De CEO van Apple praat over de belastingschuld van de techgigant in Ierland.

Eerder deze week werd bekend dat Apple een naheffing van 13 miljard moet betalen aan Ierland. Het Amerikaanse merk zou tussen 2003 en 2014 te weinig belasting hebben betaald. De Europese Commissie legde vanuit Brussel deze sanctie op.

In Ierland is dit voorval groot nieuws en Tim Cook werd geïnterviewd door The Irish Independent over de kwesite. Cook reageert geërgerd. De Apple-baas noemt de naheffing politieke nonsens. Cook zegt dat Apple niets fout heeft gedaan en dus zal er ook geen excuses komen vanuit het bedrijf.

Volgens de CEO is het bedrag van 13 miljard uit de lucht gegrepen. Cook zegt niet te weten hoe dit bedrag tot stand is gekomen en dat Apple de grootste belastingbetaler is van heel Ierland. Apple heeft al 37 jaar een gelukkig huwelijk met Ierland en Europa probeert dit nu kapot te maken, aldus Tim Cook in het interview.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën