Dit zijn de 5 redenen waarom Google Maps onmisbaar is - Apparata

Dit zijn de 5 redenen waarom Google Maps onmisbaar is

Google Maps is zich in rap tempo aan het ontwikkelen als een uiterst serieuze concurrent van TomTom en Here. Dit zijn de 5 redenen waarom Google Maps na de laatste update echt een killerapp is….

Google Maps heeft jaren gefunctioneerd in beta-modus. Bewust creeërde Google daarmee het idee dat Maps een soort van bijvangst was en dat het nooit de strijd zou aankunnen met de andere navigatigiganten. Nu blijkt dat Google de concurrentie bewust zand in de ogen heeft gestrooid. Google gaat wel degelijk de strijd aan met TomTom en Here.

Dit zijn de 5 redenen waarom ook jij straks Google Maps gebruikt

1) Google Maps is gratis

We blijven Hollanders. Gratis is en blijft belangrijk voor ons. Waarom zou je 20 euro neerleggen voor een betaalde versie van TomTom? Je kunt bovendien ook nog eens een goed gesprek voeren met Google Maps. Hij kan goed uit de voeten met spraakcommando’s

2) Google Maps is offline ook prima te gebruiken

Het is een misvatting dat Google Maps mobiele data nodig heeft om te functioneren. Ook in de eerdere versie van Maps kon je de app prima offline gebruiken. Gewoon je bestemming invoeren, Maps de route laten berekenen en dan je data uitzetten. Zonder problemen bracht Google Maps je naar je bestemming. Goed de navigatie werd wat basaal, maar je kwam wel gewoon op plaats van bestemming. Met de nieuwste versie van Google Maps kun je hele landen vooraf downloaden. Zonder data heb je dan nog steeds een uiterst uitgebreide kaart.

3) Google Maps gebruikt data

Eh.. Dat is toch juist een nadeel.. Ja ja, dat klopt. Maar vanaf half juli 2017 kun je je gek roamen in Europa. Kost geen cent meer dat internet dan thuis. Als je dus overal in Europa 4G hebt, maak je je dus ook geen zorgen over die paar mb die Google Maps gebruikt. Straks geeft Google Maps je ook informatie over de maximumsnelheden.

4) Google Maps is akelig nauwkeurig

Als Google Maps zegt dat je om 12.15 aankomt, is de kans vrij groot dat je dus om 12.15 aankomt. Als de voorspelling niet uitkomt, is dat vaak omdat je dan eerder aankomt dan voorspeld. Door gps-data van telefoons en gegevens van mobiele providers te vergelijken kunnen Google (en TomTom) uitstekend laten zien of er ergens file is. Het is te danken aan de enorme rekenkracht van Google dat deze filevoorspellingen uiterst accuraat zijn. En ook de omleidingen zijn zonder uitzondering echt tijdpakkers. Ook voorspelt Google Maps waar je heen wil.

5) Elke auto heeft straks Android Auto

Navigatiesystemen veranderen om de tien jaar volledig. Van kastje naar inbouw. Van inbouw naar telefoon. En nu? Van telefoon naar scherm. Of beter gezegd: je telefoon wordt het centrale hart van je auto en het scherm in de auto is gewoon weer een monitor. Nee, dat is geen toekomstmuziek. In de meeste nieuwe Opel Astra’s kun je je telefoon via een usb-aansluiting in de armsteun rechtstreeks koppelen aan het scherm. Waarom dan nog een ingebouwde navigatie aanschaffen? Ruim 40 fabrikanten bieden deze functionaliteit al in hun auto’s. En het is de verwachting dat alle autos’s straks geschikt zijn voor Android Auto of Apple Carplay.Het zal nog enige tijd duren voordat TomTom en Here worden toegelaten in Android Auto.Pas als Google een niet meer te kloppen voorsprong heeft, mogen deze concurrenten hun kunstje vertonen via Android Autoo of Apple Carplay.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën