De vijf opvallendste safety-verbeteringen in iOS 9 en OS X 10.11

Bijgewerkt op:

Er verandert het een en ander met iOS9 – ook op het gebied van veiligheid.

1. Gegevens worden lokaal opegslagen

Ja, een feature als Siri heeft veel persoonlijke data nodig. Maar die wordt niet gekoppeld aan je Apple-account en je zoekopdrachten worden niet verstuurd naar de Apple-servers. Dit geldt ook voor informatie uit de HealthKit.

2. Safari is veiliger

De mobiele browser krijgt een functie om malware-injecterende ads te weren. OS X 10.11 gaat ervoor zorgen dat alle Safari-extensies door Apple moeten worden goedgekeurd. Dit betekent dat iedere officieel gedownloade extensie veilig is.

3. Langere wachtwoorden
Zoals we eerder schreven wordt de viercijferige pincode vervangen door één van zes cijfers.

4. Twee-weg authenticatie in iCloud
Alle apps in de iCloud krijgen nu twee-weg authenticatie. Zo kun je naast je wachtwoord een extra beveiliging via sms krijgen.

5. Verbeteringen ‘onder de kap’
Ontwikkelaars zijn verplicht alle apps versleuteld online te laten gaan – en een sterkere encryptiestandaard te ondersteunen.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën