Dixons en MyCom zijn failliet

Bijgewerkt op:

Elektronicaketen Dixons is failliet verklaard, evenals een aantal zusterbedrijven zoals MyCom en iCentre.

De betreffende bedrijven vallen onder de paraplu van retailer BAS Group. Het gaat om de BAS Group-vennootschappen BAS Computers & Componenten BV, Dixons BV, MyCom Nederland BV, MyCom Winkels BV en The Retail Company BV. Deze bedrijven zijn failliet verklaard.

Eind september maakte BAS Group al bekend dat voor de betreffende winkelformules uitstel van betaling was gevraagd (en verleend). Het faillissement was volgens curator Jan Padberg “een noodzakelijke stap” om te voorkomen dat de schulden verder zouden oplopen.

De curator heeft goede hoop dat voor een deel van de activiteiten een doorstart mogelijk is. Daarom blijven de vestigingen van de diverse winkelbedrijven gewoon open, evenals de webshops. De curator liet aan het personeel weten dat men kan helpen om ene doorstart te maken, door de werkzaamheden gewoon te blijven uitvoeren.

Van de betreffende winkelformules is elektronicaketen Dixons, die in 1975 is opgericht, veruit de grootste. Bij dat bedrijf werken circa 650 medewerkers verdeeld over 88 winkels. Bij computer-, hard- en softwarewinkel MyCom staan 350 medewerkers op de loonlijst, verdeeld over 38 winkels. De winkels van iCentre waren pas onlangs aan het portfolio toegevoegd, achteraf geen goed plan.

BAS Group is echter niet de enige die het moeilijk heeft/had, we zien al geruime tijd een serie faillisementen in deze branche. Denk aan Paradigit en Free Record Shop.

UPDATE: de winkels maken een doorstart, meer info HIER.

Image credits: WSB Interieurbouw.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën