Doe het anders: deze Nintendo Switch draait op Linux

Bijgewerkt op:

Dat maakt de Switch in één klap veel meer dan een mini console.

Dit zijn de verhalen die je doen smullen. Hackers die het voor elkaar krijgen om een ander besturingssysteem te installeren op een (mobiel) apparaat. In het geval van bijvoorbeeld custom firmware niet altijd even kosjher, maar hier hebben we te maken met een andere toepassing.

Hackgroep fail0verflow is er namelijk in geslaagd om een versie van Linux op een Nintendo Switch werkend te krijgen. De exploit is niet op afstand te verhelpen door Nintendo en dus kan in theorie elke Switch worden uitgerust met Linux. Dit zal echter niet gebeuren. Fail0verflow heeft de hack namelijk niet publiekelijk gesteld.

Toch zal dit nieuws zorgen baren bij Nintendo. Nu bekend is dat de Switch gekraakt kan worden, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de eerste hackers met custom firmware voor de Switch komen. Met aangepaste software kunnen bijvoorbeeld games via torrents illegaal worden gedownload en gespeeld worden op het apparaat.

https://twitter.com/fail0verflow/status/960894909304786945

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën