Doorzoek je eigen lichaam met Google Maps

Google Maps maakt het mogelijk om de hele wereld van dichtbij te zien, maar daar blijft het niet bij. Hetzelfde kunnen we straks doen met het menselijk lichaam.

Wetenschappers van de Universiteit van New South Wales in Australië zijn gestart met een nieuw project, waarbij je het lichaam van alle kanten kunt bekijken. Het algoritme dat wordt gebruikt voor Google Maps gebruiken zij nu om het menselijk lichaam tot op de cel nauwkeurig te kunnen bekijken.

Het resultaat is te gebruiken via de website van Mechbio. Wetenschappers kunnen met de nieuwe tools razendsnel onderzoeken. Analyses die ooit 25 jaar duurden, zijn nu al na een paar weken klaar. Het ligt in de lijn der verwachting dat ook andere instituten graag aan de slag willen met deze techniek. De onderzoekers van Harvard zouden bijvoorbeeld al interesse getoond hebben.

Tags

Tags:

Geoff

Geoff

Geoff is een doorgewinterde journalist met 30 jaar ervaring, waarvan meer dan 10 jaar bij Apparata. Hij specialiseert zich in beleggen, entertainment, technologie en gadgets. Geoff weet complexe onderwerpen helder en begrijpelijk te maken voor een breed publiek. In zijn vrije tijd geniet hij van lange wandelingen met zijn hond en fietstochten in de natuur.

Alle artikelen door Geoff
Populaire artikelen
Populaire categorieën