Dubai wil veranderen in een slimme WiFi stad

Het rijke oliestaatje in de woestijn heeft grootste plannen als het gaat om “connected” zijn en het aanbieden van “smart services” voor haar burgers. Dubai moet een echte slimme stad worden.

Momenteel loopt Dubai al redelijk vooraan als het gaat om het aanbieden van mobiele- en internetdiensten. Zo kan je bijvoorbeeld bekeuringen en telefoonrekeningen al online betalen, maar dat is slechts het begin.

Sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem wil een deken van WiFi over Dubai leggen, zodat slimme systemen gebruikt kunnen worden om onderwijs, gezondheidszorg en andere publieke zaken te ondersteunen. Hij ziet Dubai Smart City als volgt voor zich:

“We launched a new project to transform Dubai into a smart city. Education, healthcare and general security will be managed via smart systems. The project aims to provide all Dubai residents with high-speed internet in public places, and live services and information.”

Zoiets is in een relatief klein gebied natuurlijk makkelijker te regelen dan in een groot land, maar het is interessant om te zien dat het geld wat Dubai verdient met olie niet alleen wordt gespendeerd aan dure auto’s en gouden iPad’s.

Of het WiFi-netwerk ook gebruikt kan worden om ‘vrij’ te surfen is nog niet bekend.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën