Duiken tot 300 meter diepte met de Exosuit

Ben je het snorkelen beu en wil je nu wel eens serieuze dieptes verkennen? Deze draagbare onderzeër brengt je behoorlijk ver onder zeeniveau.

The Exosuit is ontwikkeld voor onderzoek naar diepzeevissen en hun omgeving. Vanwege de lastige bereikbaarheid weten we nog maar weinig van deze wereld. Onderzoekers zijn vooral nieuwsgierig naar bioluminescentie bij diepzeevissen. Dit is de elektromagnetische straling die een diepzeevis oplicht.

Bioluminescentie kan dankzij de elekromagnetische werking in theorie hersenactiviteit nabootsen. Die kennis stelt wetenschappers wellicht in staat om hersengestuurde machines te creëren. Of we blij moeten zijn met dit soort Frankenstein-praktijken, dat is een tweede, maar het idee is zeker interessant.

Lekker baantjes trekken op 300 meter diepte zit er overigens niet in. Om te manouvreren tussen de kleine zeemonsters is het pak uitgerust met diverse jets. Een camera op de schouder legt alle diepzeeavonturen vast.

Het pak staat nog tot maart tentoongesteld in New York. In juli dit jaar zal een dappere duiker de Exosuit voor het eerst testen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën