Een bezoekje aan de bioscoop is straks minder aantrekkelijk

En dat gaan bioscoopketens niet fijn vinden.

Naast een enorm scherm, kun je ook in de bioscoop genieten van de nieuwste films. Films die nog niet zijn uitgebracht in hoge kwaliteit en dus ben je ‘verplicht’ om naar de bios te gaan als je een film in de allerbeste kwaliteit wilt zien. Steeds meer mensen creëren een thuisbioscoop omdat grote televisies toegankelijker worden. Het is nog steeds een dure investering om een groot 4k of zelfs 8k-scherm in je huis te zetten, maar in vergelijking met een aantal jaar geleden is het een stuk betaalbaarder geworden.

Films die in de bioscoop draaien komen ongeveer een halfjaar later uit op Bluray en DVD. Filmstudio’s willen het releaseproces echter gaan versnellen, meldt The Wall Street Journal. Als het aan de studio’s ligt kan een film al gehuurd worden nadat de titel enkele weken in de bioscoop heeft gedraaid. Mocht dit daadwerkelijk gaan gebeuren dan is dit een klap in het gezicht van bioscopen. Belangrijke titels als bijvoorbeeld een James Bond-film draaien soms wel twee á drie maanden. Bioscopen zullen dus deze maatregel gaan voelen.

De filmstudio’s plaatsen wel een kanttekening bij het plan. Zo moeten de films worden aangeboden voor een hogere huurprijs. Dit om niet teveel in het vaarwater van de bioscopen te komen. De studio’s willen eind 2017 beginnen met het uitvoeren van het plan.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën