Eerste dodelijke slachtoffer door Pokemon Go

De veiligheidswaarschuwing bij het openen van Pokemon Go lijkt niet echt effectief te zijn.

Sinds de laatste Pokemon Go update krijgen spelers bij het openen van de app de melding dat het spel niet gespeeld moet worden wanneer men deelneemt aan het verkeer. Wanneer de app een hoge snelheid constateert moeten spelers zelfs aangeven dat ze passagier zijn. Toch lijken al deze veiligheidsmaatregelen weinig effect te hebben. Hoewel er al veel broodje aap verhalen over Pokemon Go de ronde doen, lijkt het eerste dodelijke slachtoffer door de succesvolle app nu toch echt een feit als we het Japanse NKH moeten geloven.

In de Japanse stad Tokushina reed een 39-jarige man namelijk twee oudere vrouwen aan (60 en 72 jaar) die net de straat overliepen. De 72-jarige Sachiko Nakanishi werd in de eerste instantie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan haar verwondingen. Tijdens het verhoor van de bestuurder gaf hij toe dat hij Pokemon Go aan het spelen was en daarom de twee vrouwen niet op tijd de weg zag oversteken. Bewijst maar weer eens dat de game toch wel levensgevaarlijk is.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën