Eerste info over nieuwe Star Wars-serie The Mandalorian

Dit gaat een belangrijke serie worden!

Een streamingdienst lanceren zonder een grote titel is een kansloze missie. Met giganten als Netflix en Hulu moet je van goede huize komen om nieuwe klanten te trekken. Amazon lanceerde bijvoorbeeld met Prime de serie The Grand Tour met Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May.

Zoals je wellicht weet werkt Disney ook aan een eigen streamingplatform. Veel content die je van Disney nu nog op Netflix kunt kijken, zal straks exclusief via Disney’s eigen dienst te zien zijn. Ook deze nieuwe Amerikaanse dienst wil met een klapper beginnen. Het platform heeft de rechten van Star Wars in handen en komt daarom met een exclusieve Star Wars serie.

De serie wordt geschreven en geproduceerd door Jon Favreau en gaat The Mandalorian heten, zo werd vandaag bekend via een post van Favreau op Instagram. Per serie zullen er gast-regisseurs gebruikt worden, waaronder grote namen zoals Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Of de serie net zo succesvol gaat zijn als de filmreeks is natuurlijk afwachten. Eind volgend jaar moet de nieuwe serie op het netwerk van Disney lanceren.

The Mandalorian speelt zich af in het Star Wars-universum, na de val van The Empire en voordat The First Order verschijnt. Het verhaal zal samenhangen met de verhalen van Jango en Boba Fett.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën