Eerste rechtszaak tegen Pokémon Go is een feit

Je kon er donder op zeggen.

Een game uitbrengen in de Verenigde Staten is niet zonder risico. Ze zijn er daar gek op om rechtszaken aan te spannen. Ook Niantic, de maker achter Pokémon Go, heeft inmiddels een aanklacht binnen vanuit de States.

De aanklacht is afkomstig uit New Jersey en bevat gebundelde klachten van mensen die het zat zijn dat Pokéstops en Gyms zich bevinden op privé-terreinen. Spelers kijken meestal niet op of om naar de regels en betreden dus regelmatig verboden grond. Eén van de aanklagers zegt dat er Pokémon ‘spawnt’ in zijn tuin. Het gevolg is dat spelers zich in zijn tuin begeven.

Gamemaker Niantic vraagt spelers bij het opstarten van de game om op te blijven letten in de echte wereld. Bovendien valt er te lezen in de richtlijnen van de game dat het betreden van verboden terrein niet gewenst is. Fanatieke spelers lijken zich weinig van deze richtlijnen aan te trekken.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën