Eet nooit meer bedorven voedsel met deze 10 innovaties - Apparata

Eet nooit meer bedorven voedsel met deze 10 innovaties

Hoe veilig is het voedsel dat je eet? Anders dan op bovenstaande foto, kun je het aan de buitenkant ook geregeld niet zien. Met deze tien innovaties wel.

Smart Chopsticks
Deze stokjes zijn ontworpen door de Chinese zoekgigant Baidu en meten een groot aantal relevante factoren van voedselveiligheid: versheid van water, voedsel en olie, PH-waarden, en het aantal calorieën. Daarnaast is het design er een om je vingers bij af te likken.

Eetbare gouden stickers
De stickers die ontwikkeld zijn door Tufts University (Boston) kunnen op vrijwel elk eten worden geplakt om de versheid te controleren. Ze zijn volledig eetbaar.

Peres
Peres is een sensor die versheid van voedsel meet. Alles dat je hoeft de toen is het apparaatje over je voedsel heen bewegen – en de rest gaat vanzelf. Temperatuur, vochtigheid, ammoniumwaarden worden via bluetooth naar smartphone of tablet verstuurd.

Bump Mark
Dit is een etiket dat precies zo snel vergaat als het eten in de verpakking. Het werd ontwikkeld door de universiteit van Brunei. Het is gemaakt van een soort gelatine die gaat kreuken als het eten bederft. De gebruiker hoeft alleen even met zijn vingertoppen over het ruwe oppervlak te bewegen om te weten dat hij de inhoud in de vuilnisbak kan kieperen.

Intelligent plastic
Intelligent plastic verandert van kleur als het eten dat er in zit bederft. Het is ontwikkeld door onderzoekers van de universiteit van Glasgow, die vooralsnog niet vertellen hoe hun vinding werkt.

Thinfilm sensor
Een sensor met onder andere een batterij, geheugen, en een thermometer die informatie over een product van de fabriek tot de consument kan tracken en opslaan.

Peking Tabs
Onderzoekers van de universiteit van Beijing ontwikkelden deze kleine knopjes, die van kleur veranderen op basis van veranderingen van de temperatuur. Ze kosten slechts 0.002 dollar per stuk, wat ze ook zeer geschikt maakt bij de produktie van goedkopere voedingsmiddelen.

CARDs
Plaatjes die gassen kunnen waarnemen -ook degenen die je zelf op dat moment nog niet ruikt. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen aan een smartphone en gebruiken deze als energiebron.

Smartphone Biosensor
Een kastje ontwikkeld voor je smartphone. Met de biosensor en de app maak je van je smartphone een device dat ter plekke giftige stoffen en bacterieën kan waarnemen in voedsel.

FoodScan 3000
Een vinding van onderzoekers van de Israëlische universiteit MS Tech. Kan de aanwezigheid van bacterieën in drie seconden vaststellen. Het apparaatje weegt slechts 800 gram.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën