Eindelijk: fatsoenlijk internetten via wifi in de trein

Reis je vaak met de trein? Dan weten we één ding zeker: je ergert je groen en geel aan de belabberde wifi-verbinding.

Die werkt namelijk voor geen meter in de treinen van de NS. Ten eerste heb je al mazzel als je je smartphone überhaupt kunt verbinden met ‘internet-in-de-trein’. Ben je eenmaal verbonden, dan is de snelheid van het internet ook nog eens enorm laag. Op dit moment loopt de wifi via het 3G-netwerk van T-Mobile, maar daar komt binnenkort verandering in.

De NS gaat namelijk de overstap maken naar een 4G-netwerk. Deze verbinding zou ervoor moeten zorgen dat treinreizigers weer zonder frustraties gebruik kunnen maken van internet. Volgens woordvoerder Eric Trinthamer zorgt het 4G-netwerk namelijk vooral voor een stabielere en snellere verbinding, zo schrijft BNR.

De NS heeft nog niet bekend gemaakt wie de verbinding via het 4G-netwerk gaat verzorgen, maar het zou ons verbazen als dat opnieuw T-Mobile is. Hun netwerk heeft namelijk op zijn vroegst eind 2015 een landelijke dekking. Wanneer reizigers gebruik kunnen maken van het nieuwe netwerk is ook nog onduidelijk.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën