Deze Gmail-feature kan je een hoop ellende besparen

Het gebeurt ons allemaal weleens: je drukt op verzenden, maar komt er vervolgens achter dat je het betreffende bericht beter niet had kunnen versturen. Tja, wat doe je dan?

Je kunt er natuurlijk op hopen dat de ontvanger je mailtje over het hoofd ziet, maar die kans is tegenwoordig niet zo groot meer. Maar hoe voorkom je toch dat die iets te onthullende privéfoto’s (bijvoorbeeld) op de computer van je baas terecht komen? Simpel: door op ‘Verzenden ongedaan maken’ te klikken. Deze functie is namelijk vanaf nu beschikbaar voor Gmail-gebruikers.

Het zou kunnen dat je Undo Send al een tijdje gebruikt, want je kon het al sinds 2009 inschakelen via Labs, de proeftuin voor plugins binnen Gmail. De functie is nu stabiel en betrouwbaar genoeg om ook onder de normale instellingen te vermelden. Je kunt vervolgens aangeven of je 5, 10, 20 of 30 seconden de tijd wilt krijgen om je te bedenken. Daarna ben je alsnog te laat.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën