Eindelijk: streaming van muziek populairder dan fysieke CD

Het is een lang proces die al jaren voortduurt. Toch blijkt nu dat langzamerhand het streamen van muziek in de VS een inhaalslag aan het maken is op de verkoop van fysieke CD’s.

Dat de verkoop van muziek in Nederland de laatste jaren geen lucratieve business meer is, daar kun je donder op zeggen. Verschillende grote jongens vielen om in de afgelopen tijd waar je pakweg 15 jaar geleden in een drukke winkel je cd’tje stond uit te zoeken. Toch bleek altijd de verkoop van de fysieke CD populairder dan het betalen voor een muziekdienst. Inmiddels leven we in 2015, waar het aanbod van muziekdiensten de spuigaten uitloopt en deze markt nu de fysieke winkels aan het overnemen zijn.

Tot 2012 was in de Verenigde Staten de verkoop van de traditionele CD de grootste winstpakker voor de muziekindustrie. Nieuwe cijfers afkomstig van de Recording Industry Association of America (RIAA) tonen aan dat streaming in grote opkomst is. In een onderzoek voor Bloomberg kwam onderstaande tabel naar voren.

Het streamen van betaalde muziek heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar voor een winst gezorgd van ruim 1 miljoen dollar. De populariteit zal alleen maar toenemen nu steeds meer techbedrijven zich gaan bemoeien met muziek.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën