Elon Musk levert grootste batterij ter wereld

De Tesla-man maakt zijn belofte waar.

Er was een groot probleem gaande in Zuid-Australië. Een groot deel van de staat kampte regelmatig met stroomuitval door heftige stormen. Vorig jaar september kwam het zelfs tot een blackout. Er moest verandering in komen. Elon Musk kwam optreden als superheld, want hij heeft Zuid-Australië uit de penarie geholpen.

Tesla zei het probleem in 100 dagen te kunnen oplossen. Dat bevestigde Elon Musk nog eens op Twitter, afgelopen maart. Musk heeft niet gelogen. Vandaag is bekend geworden dat de batterijcentrale van Tesla af is. Met een vermogen van 100 megawatt is het tevens de grootste batterij ter wereld.

Dankzij deze enorme batterij moet Zuid-Australië weer stabiele stroom krijgen, zonder vervelende uitvallen. De Tesla Powerpacks werden geïnstalleerd op een windboerderij, ten noorden van Adelaide. Er worden nu nog proeven gedaan. Vanaf 1 december is de batterij volledig operationeel.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën