Elon Musk vreest dat hij door WO III niet naar Mars kan

Elon Musk wil dolgraag naar Mars, maar vreest dat daar niets van terecht komt als we zo doorgaan als de afgelopen tijd. De Tesla-baas is bang dat er een derde wereldoorlog uitbreekt.

In een interview met GQ werd Musk gevraagd naar zijn plannen om Mars te koloniseren. De doorgaans behoorlijk uitgesproken Musk antwoordde vervolgens behoorlijk geheimzinnig. “We denken altijd dat technologie zich maar blijft ontwikkelen, maar het is in de geschiedenis al eerder gebeurd dat opeens niet meer mogelijk bleek wat daarvoor wel kon. Denk aan Egypte en het Romeinse Rijk. Het is te makkelijk om te denken dat zoiets nu niet meer kan gebeuren.”

Wat Musk met dat laatste bedoelt wordt even later duidelijk, want hij houdt er rekening mee dat er binnen niet al te lange tijd een nieuwe wereldoorlog uitbreekt. “Dat is niet uit te sluiten. In 1912 dachten we er ook goed voor te staan, maar vervolgens braken WO I en WO II uit en volgde de Koude Oorlog. WO III kan echter nog erger uitpakken, omdat de kans groot is dat er nucleaire wapens gebruikt worden.”

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën