Er wordt steeds minder illegaal muziek gedownload

Bijgewerkt op:

Want we streamen meer en meer.

Nieuwe cijfers van Gfk, gebaseerd op een onderzoek onder 1.000 Nederlanders, tonen aan dat we onze muzieknummers en -albums steeds minder vaak uit illegale bronnen downloaden. De reden hiervoor: het toenemende succes van streaming muziekdiensten als Spotify en Deezer. Volgens Gfk zijn er in Nederland al 1,5 miljoen mensen die betalen voor zo’n dienst, en nog eens drie miljoen mensen maken gebruik van de gratis versie.

Vooral onder tieners is streamen een hit. Van pubers tussen de 13 en 17 jaar streamt maar liefst tweederde muziek. Zulks is te merken in de downloadstatistieken. Waar in 2014 nog 32 procent van de ondervraagden wel eens illegaal muziek binnenhengelde, is dat nu nog maar 25 procent. RIP torrentsites?

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën