EU: ‘Verlaat Facebook als je niet bespioneerd wilt worden’

De Europese Commissie heeft burgers gewaarschuwd om hun Facebook-account te sluiten als ze er zeker van willen zijn niet bespioneerd te worden door Amerikaanse veiligheidsorganisaties.

Volgens The Guardian geeft de EU toe dat haar regels van het zogenaamde Safe Harbor Framework burgers niet adequaat beschermen tegen dit soort spionage. Het US-EU Safe Harbor Framework staat Amerikaanse bedrijven toe om in Europa actief te zijn, mits ze zelf toezeggen zich aan de Europese regels te houden.

Snowden
Deze uitspraak kwam van Bernhard Schima advocaat van de EC, waarbij ze de vraag beantwoordde of het nog veilig is om onze gegevens naar Amerika te sturen in een post-Snowden tijdperk.

“Je kunt overwegen om je Facebook-account te sluiten”, benadrukt Schima. Uit de onthullingen van Snowden blijkt namelijk dat het PRISM programma van Amerika persoonsgegevens van Europese burgers weghaalt bij Amerikaanse bedrijven.

Omdat dit in Amerika gebeurt, is het lastig om de regels van de EU te controleren en toe te passen. De beste maatregel is dus om het heft in eigen hand te nemen, en je social media te verwijderen. Facebook heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën