EU verplicht Google om concurrentie te promoten

Het komt niet vaak voor, maar Google moet haar meerdere erkennen en mag van de EU niet meer alleen eigen diensten voortrekken in de zoekresultaten.

Google is al wat langer in onderhandeling met de Europese Unie over het voortrekken van haar eigen diensten in zoekresultaten. Kennelijk heeft de internet-gigant geen zin in een langslepende en zeer kostbare rechtszaak, want ze gooien de handdoek in de ring en passen hun zoekmachine (voor Europa) aan.

Wanneer je nu bijvoorbeeld een hotel zoekt, geeft Google naast de locatie op Google Maps ook een link naar de concurrent Bing Local aan. Op deze manier dient Google naast har eigen diensten tenminste drie concurrenten weer te geven.

Microsoft heeft ooit met een dergelijke kwestie te maken gehad. Zij moesten toen honderden miljoenen aan boetes betalen, omdat ze alleen Internet Explorer aanboden in Windows. Dit zou andere browsers buitenspel zetten.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën