Ex-baas Xbox: ‘Spijt dat we geen Xphone hebben gemaakt’

Microsoft had meteen met een Xphone moeten komen, zodat het bedrijf Apple te snel af zou zijn geweest op de smartphonemarkt, aldus Robbie Bach.

Bach stond aan het hoofd van de Xbox-tak toen de eerste console op de markt verscheen en maakte ook de introductie van de Xbox 360 mee. In een recent interview met Polygon blikt hij terug op die periode en doet hij enkele interessante onthullingen. Zo heeft het team destijds uitgebreid onderzocht of het zin zou hebben om een portable console op de markt te brengen.

Achteraf is Bach blij dat Xbox daar niet mee verder is gegaan, al had de consolemaker in zijn ogen wel meer oog moeten hebben voor de ontwikkelingen op de telefoniemarkt. “We hadden absoluut een Xphone moeten maken, vooral omdat dat toen niet zo voordehandliggend was. Als we het goed hadden aangepakt, dan hadden wellicht een flink marktaandeel kunnen hebben op de smartphonemarkt, maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.”

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën