Ex-topman Google haalt miljoenen op met Adblock-blocker

Heb je een hekel aan internetadvertenties? Grote kans dat je een Adblocker geïnstalleerd hebt. Dat hebben websites natuurlijk liever niet, dus het is logisch dat er veel interesse is in de Adblock-blocker van Ben Barokas.

Barokos was werkzaam bij Google, nadat hij zijn advertentiebedrijf Admeld voor 400 miljoen dollar aan de zoekgigant had verkocht. In 2014 vertrok hij weer om voor zichzelf te beginnen, al bleef hij wel in de advertentiebranche hangen. Barokos ontwikkelde namelijk een blocker (Sourcepoint) voor Adblock-plugins, zodat gebruikers van de adblockers geweerd kunnen worden.

“Ik ben het ermee eens dat internetters de vrijheid hebben om advertenties te blokkeren. Dat betekent echter ook dat uitgevers mogen beslissen om hun website af te schermen, want zij hebben hun bestaansrecht te danken aan deze advertenties”, legt Barokos uit in de Financial Times. Die filosofie slaat duidelijk aan, want Sourcepoint heeft tien miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

Sourcepoint is overigens niet alleen geschikt om Adblock-gebruikers de toegang te ontzeggen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om eenmalig een bedrag te betalen, zodat websites alsnog volledig advertentievrij blijven.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën