Face ID foutje: zoon ontgrendelt moeders iPhone X [video]

Het zal nog lang rumoerig blijven rondom Apple’s nieuwe feature.

Zoals met vrijwel elke nieuwe smartphonefeature is ook Face ID niet onbetwist. Het nieuwe technologische hoogstandje is de vervanger van Touch ID, waardoor iPhone X gebruikers hun toestel openen door middel van hun gezicht. De complexe sensoren voor Face ID hebben niet alleen gezorgd voor vertraging, maar blijken ook niet foutloos te zijn.

In onderstaand filmpje is namelijk te zien dat een 10-jarig zoontje de iPhone X van zijn moeder zonder problemen kan ontgrendelen met niets anders dan zijn eigen gezicht. Je zou je hiermee kunnen afvragen in hoeverre familieleden het beveiligingssysteem van hun naasten te omzeilen valt.

Verder blijkt dat het zoontje ook de iPhone X van zijn vader kan ontgrendelen met zijn gezicht. Gelukkig voor de ouders is het probleem te verhelpen wanneer Face ID onder andere lichtomstandigheden ingesteld wordt. Terugvallen op een vingerafdrukscanner is er namelijk niet bij op de iPhone X…

Het is zeker niet de eerste keer dat Face ID nogal negatief in het nieuws komt. Zo gaat het gerucht dat de technologie uit noodzaak is verslechterd, tweelingen niet uit elkaar kan houden én ontmaskerd blijkt te zijn door dit bedrijf.

[gv data=”dUMH6DVYskc”][/gv]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën