Facebook gaat persoonlijke info delen met televisiezenders

Grote tv zenders in onder andere Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland krijgen binnenkort gedetailleerde informatie van Facebook met betrekking tot hetgeen mensen op Facebook zeggen over hun programma’s. De nieuwe kijkcijfers?

In de VS deelt Facebook al enige tijd dit soort, geanonimiseerde, informatie met televisiezenders, maar nu gaan ze dat dus ook internationaal doen. Het programma zal vandaag uitgebreid worden met acht landen en tien zenders.

Het soort informatie dat zenders krijgen van Facebook heeft betrekking op hoe vaak er over een programma wordt gepraat en bijvoorbeeld geliked en/of gedeeld. Op die manier is goed in te schatten hoeveel ‘buzz’ iets creëert. En als een programma veel buzz maakt dan kan er meer geld gevraagd worden van adverteerders.

Twitter doet in de VS hetzelfde in samenwerking met Nielsen en in het Verenigd Koninkrijk werkt Twitter samen met Kantar Media. Op termijn zou het zomaar kunnen dat de inhoud van programma’s wordt afgestemd op de stemming via social media. (via: wsj.com)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën