Facebook stelt omstreden update privacybeleid uit

De grote blauwe F heeft besloten om een aanpassing van haar privacybeleid die voor nogal wat ophef zorgde voorlopig uit te stellen. Hopelijk gaat het plan om bij alle foto’s gezichtsherkenning toe te passen uiteindelijk helemaal niet door.

Overigens stelt Facebook dat ze helemaal geen verandering van het privacybeleid willen. Volgens het bedrijf zou het alleen gaan om een verduidelijking van het bestaande beleid. Oftewel, alle zaken waar we nu over zeiken mogen al lang in de ogen van Facebook.

In een verklaring laat Facebook weten:

“We are taking the time to ensure that user comments are reviewed and taken into consideration to determine whether further updates are necessary and we expect to finalize the process in the coming week,”

De reden waarom Facebook het privacybeleid wil veranderen verduidelijken is een rechtszaak uit 2011 die ze uiteindelijk voor $20 miljoen geschikt hebben. In die zaak werd Facebook beschuldigd van het feit dat ze zonder toestemming persoonlijke informatie voor commerciële doeleinde zouden gebruiken.

Facebook is nog steeds van mening dat ze dat kunnen doen en daarom ‘verduidelijken’ ze hun privacybeleid. (via: latimes.com)

Gelukkig bestaat er nog altijd de mogelijkheid om Facebook te verwijderen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën