Fail: iPhone X kan tweelingen niet uit elkaar houden

Bijgewerkt op:

De technologie is niet waterdicht.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van de iPhone X is de komst van Face ID. Het vervangt Touch ID, de traditionele vingerafdrukscanner van Apple. Hoe waterdicht is Face ID eigenlijk? Bij Mashable ging men op onderzoek uit.

Bij het mediabedrijf werken twee tweelingen. De broers van beide tweelingen werden gevraagd te komen naar het kantoor van Mashable om een test uit te voeren. Wat bleek: Face ID kon de tweelingen niet uit elkaar houden.

Het lag er al dik bovenop dat Face ID niet zó slim kon zijn. De techniek is dan ook niet heel veilig te noemen in vergelijking met een vingerafdrukscanner. Over het algemeen kunnen tweelingbroers- en zussen het goed met elkaar vinden. Je zal echter maar net een evil twin hebben die via deze weg toegang kan krijgen tot persoonlijke informatie, zoals bijvoorbeeld bankgegevens. Apple heeft met de komst van Face ID duidelijk gemaakt dat Touch ID tot de verleden tijd behoort. Apple-gebruikers met een tweelingbroer of zus zullen het ermee moeten doen.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën