Fail: YouTube in 4k onmogelijk op Apple TV 4k

Daar sta je dan, met je gloednieuwe Apple TV.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen van de kersverse Apple TV is de komst van 4k. Eindelijk kan content in 4k en HDR worden bekeken. Onder andere Netflix en iTunes ondersteunen de techniek. Wie denkt alle content in 4k te kunnen kijken komt echter van een koude kermis thuis.

YouTube, een niet onbelangrijke speler, biedt namelijk géén ondersteuning voor 4k op de nieuwe Apple TV. Dit heeft te maken met techniek. Google gebruikt voor YouTube de VP9 codec, terwijl de Apple TV momenteel alleen met H.264/HEVC uit de voeten kan.

Met een software update zou dit probleem verholpen kunnen worden. Of en wanneer dit gaat gebeuren is de hamvraag. Google en Apple zijn op het gebied van streaming keiharde concurrenten. Het is dus niet aannemelijk dat de twee op korte termijn een overeenkomst sluiten. De nieuwe Apple TV 4k HDR is er vanaf 199 euro. (via Appleinsider)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën