Feelgood: doodzieke Zelda-fan mocht nieuwe game testen

Nintendo laat zien hoe je met échte fans om moet gaan.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de Nintendo Switch over enkele weken in de winkels ligt. De handheld en console-in-een is de laatste dagen veel in het nieuws, bijvoorbeeld met een toffe Super Bowl commercial. Daarin viel het nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild te zien. Er is echter al een ‘geluksvogel’ die het spel heeft mogen spelen, maar wel om een heel ontroerende reden.

Gabe Marcela was een 27-jarige man met een aangeboren hartafwijking die een voorliefde had voor de Zelda-series toen hij opgroeide. Volgens zijn moeder hield Gabe ervan om voor het goede te strijden en dat het aanstaande Zelda-deel zijn belangrijkste reden was om er alles aan te doen om in leven te bleven.

Vandaar dat zijn moeder tientallen telefoontjes en mailtjes opstuurde naar Nintendo. Deze bleven allemaal onbeantwoord, totdat een Reddit-post over Gabe in rap tempo populair werd en het social media-team van Nintendo het bericht oppakte.

Om zijn fandom en doorzettingsvermogen te belonen, nodigde Nintendo Gabe en zijn moeder uit om naar het hoofdkantoor van Nintendo Amerika te komen, waar Gabe meer dan een halfuur een demo-versie van de nieuwe Zelda-game spelen.

Gabe voelde zich vrij in de Zelda-games en kon alles doen waar hij in het echte leven niet toe in staat was. Helaas is de ultieme Zelda-fan 14 januari op 27-jarige leeftijd overleden aan zijn complicaties. Petje af, Nintendo.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën